مبانی نظری و پیشینه تحقیق کیفیت مراقبت پرستاری


مبانی نظری و پیشینه تحقیق کیفیت مراقبت پرستاری

 

 

 

مبانی نظری و پیشینه پژوهش کیفیت مراقبت پرستاری

شرح مختصر:

مفهوم کیفیت:

كيفيت، حاكي از درجه اي است كه يك محصول با انتظارات مشتري و مشخصات ارائه شده تطبيق دارد. به هرحال كيفيت ارائه خدمات و توليدات همواره مورد توجه انسانها بوده است. شايد توسعه نوآوري و صنعت نيز، بر مبناي اين اصل استوار باشد كه انسان هيچ گاه نست به وضع موجود خود راضي نيست و همواره سعي در بهبود آن داشته است. در همين راستا كيفيت در بخش صنعت در دهه هاي 1950-1940 مورد توجه قرار گرفت و در علوم پزشكي از سال 1980 مطرح شد (رجبي پور ميبدي، 1388).

سازمان بين المللي استاندارد (ISO)، كيفيت را مجموعه اي از مشخصات و ويژگي هاي يك خدمت يا كالا تعريف مي كند تا بتواند نيازهاي تضمين شده مشتري را برآورده سازد. هدف نظام كيفيت تامين اعتماد لازم براي مشتري و مديريت ارشد سازمان هنگام ارائه خدمات است. در اين ميان بيمارستان ها جايگاه ويژه اي دارند، زيرا هر اشتباه حتي از نوع كوچك مي تواند جبران ناپذير باشد. بنابراين لازم است ارائه خدمات بدون نقص و مطابق با استانداردهاي حرفه اي ارائه گردد (درگاهي، 1386)

همچنين كيفيت به عنوان توانايي يك فرآورده يا خدمت براي ارضاء نيازهاي ابراز شده و ميزاني براي برآوردن انتظارات مشتري يا مددجو تعريف شده و منظور از كيفيت خدمات بهداشتي درماني، ميزان دستيابي به مطلوب ترين برآيندهاي سلامتي است به گونه اي كه خدمات ارائه شده اثربخش، كارا و به صرفه باشد. همچنين كيفيت، ساختار پيچيده اي از ارزشها ، عقايد ونگرشهاي افرادي است كه در مراقبتهاي بهداشتي با يكديگر در تعامل مي باشند، لذا در تعريف كيفيت مراقبت ها، شناخت ديدگاه پرستاران به عنوان بزرگ ترين گروه در ميان كاركنان بهداشتي درماني، از جايگاه ويژه اي برخوردار است (پازارگادي و همكاران، 1386)

2-13- مفهوم مراقبت در پرستاري:

مراقبت در پرستاري داراي دو جنبه است، بعد عواطف و بعد فعاليتها، كه بعد اول مربوط به توجه به مددجو به عنوان يك فرد و اهميت دادن به آنچه كه براي وي اتفاق مي افتد مي باشد. به عبارت ديگر بعد عاطفي مراقبت براي شاْن، مقام و استقلال فرد ديگر احترام قائل است. بعد فعاليت ها به منظور مساعدت، كمك و خدمت به ديگران است كه از طريق ارتباط بين پرستار و بيمار بدست مي آيد. در حقيقت اين بعد از مراقبت مربوط به تشخيص و برآوردن نيازهاي بيمار مي باشد (عزيززاده فروزي وهمكاران، 1373).

2-14- مفهوم كيفيت مراقبت پرستاري و ابعاد آن :

كاناواكتيكيول و همكاران (2001) ، مضامين كليدي زير را در تعريف كيفيت مراقبت پرستاري بدست آوردند:

1-دستيابي به نيازهاي فيزيكي بيماران

2-فراهم نمودن حمايت هاي رواني- اجتماعي براي بيماران

3-اطمينان از توجه به نيازهاي روحي و معنوي بيماران

4-رضايت مندي بيماران از مراقبت ها

5-پاسخگو و مسئول بودن مراقبت هاي پرستاري به نيازهاي بيماران

6-اطمينان از ارائه مراقبت هاي جامع وهمه جانبه به بيمار

كه در نهايت تعريف زير را به عنوان تعريف نهايي ارائه دادند:

” كيفيت مراقبت پرستاري، پاسخگويي پرستاري به نيازهاي جسمي، رواني، عاطفي، اجتماعي و معنوي بيماران است، به طوري كه به زندگي سالم و طبيعي خود باز گردند و رضايت خاطر بيماران و پرستاران جلب شده باشد ” (پازارگادي و همكاران، 1386). 

بارهانس و آليگود (2010) در مطالعه اي كيفي، مراقبت پرستاري با كيفيت از ديدگاه پرستاران را به صورت دستيابي به نيازهاي انسان از طريق توجه، همدلي، تعاملات احترام آميز با بيمار همراه با احساس مسئوليت، حمايت اساسي و يكپارچه از مددجو بيان نمودند (آتش زاده شوريده و همكاران، 1391).

٢-١٥- مروري بر مطالعات انجام شده :

بر طبق بررسي هاي بعمل آمده در زمينه پيشينه موضوعي تحقيق، هيچ گونه پژوهش داخلي و خارجي كه اشاره به ” تاثير هوش معنوي بر كيفيت مراقبت پرستاري” داشته باشد، يافت نشد. اما پژوهش هاي مختلفي به طور جداگانه اين دو موضوع را مورد بررسي قرار داده اند.

بخشی از منابع فارسی :

– اكبری زاده، ف، باقری، ف، حاتمی، ح و همكاران (1390). ارتباط بین هوش معنوی،سخت رویی و سلامت عمومی در بین پرستاران. بهبود-دو ماهنامه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه، دوره 15، شماره6، ص466-472.  

– باب الحوائجی، ف، رستمی نسب، ع، تاج الدینی، ا و هاشمی نسب، ف (1390). بررسی رابطه بین هوش معنوی و شادكامی كتابداران شاغل در كتابخانه های دانشگاه تهران. نشریه تحقیقات كتابداری و اطلاع رسانی دانشگاهی، دوره 45، شماره 58، ص101-121.

– بازارگادی، م، زاغری تفرشی، م، عابدسعیدی، ژ (1386).كیفیت مراقبت پرستاری از دیدگاه پرستاران: یك مطالعه كیفی. مجله پژوهش در پزشكی، دوره31، شماره2، ص147-153.

– باقری، ف، اكبری زاده، ف و حاتمی، ح (1390). رابطه هوش معنوی و شادكامی و متغیرهای دموگرافیك در پرستاران بیمارستان فاطمه الزهرا و بنت الهدی شهرستان بوشهر. فصلنامه طب جنوب-پژوهشكده زیست-پزشكی خلیج فارس دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر، دوره14، شماره4، ص256-263.

جزئیات:

توضیحات: فصل دوم پژوهش کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه

توضیحات نظری کامل در مورد متغیر

پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه

رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب

منبع : انگلیسی و فارسی دارد (به شیوه APA)

نکات مهم : پس از پرداخت وجه لینک دانلود به شما نمایش داده میشود و به ایمیل شما ارسال میگردد.

با 40% تخفیف

20000 تومان

12000 تومان

جهت خرید و دانلود فایل بر روی پرداخت آنلاین کلیک نمایید

تعداد صفحاتنوع فایلمقطع تحصیلیقیمت
16WORD - قابل ویرایشکارشناسی ارشد و دکترا12000 تومان

برچسب ها: , , , , , , , , ,

مطالب مرتبط

ارسال نظر شما

• پر کردن تمامی موارد الزامیست

• ایمیل شما فقط برای مدیر سایت نمایش داده خواهد شد