تخریب بتن


 تخریب بتن

 

 

takhrib-boton[www.Rdaneshjoo.ir]

دانلود مقاله تخریب بتن

مختصر توضیحات :

ضريب نفوذ پذيرى مشخصه‏اى از بتن است كه بوسيله آن مى‏توان اطلاعات مناسبى از ريز ساختار و كيفيت بتن بدست آورد. با توجه به اينكه در مطالعات مربوط به پايائى بتن نظير بررسى پايائى بتن در برابر نفوذ يون كلر و حملات سولفاتى، در اغلب موارد سيال مهاجم از خارج بتن به داخل بتن نفوذ مى‏كند، بنابراين ميزان نفوذ پذيرى، قابليت بتن را براى سهولت و يا صعوبت ورود سيال به داخل محيط متخلخل بتن مشخص مى‏نمايد. به اين ترتيب در بسيارى از منابع معتبر “نفوذ پذيرى به عنوان كليد پايائى بتن قلمداد شده است.

در سازه ‏هاى بتنى، بتن پوشش سطحى در اولويت نخست، آرماتورها را از خوردگى حفاظت مى‏كند. بنابراين از ديدگاه خوردگى آرماتور اين منطقه سطحى در معرض نفوذ گاز اكسيژن، گاز كربنيك و آب قرار دارد. نفوذ دو سيال گاز كربنيك و آب ريز ساختار بتن را تـغيير مى‏دهد و بنابرايـن اين‏دو براى انـجام آزمايش قابل تكرار مناسب نيستند. به اين جهت است كه به نظر مى‏رسد گاز اكسيژن براى انجام آزمايش نفوذ پذيرى بتن مناسب‏ترين سيال باشد.

در مبحث مربوط به خوردگى آرماتور در بتن و در تشكيل پيل الكتروشيميايى، وجود اكسيژن براى تشكيل پروسه كاتد ضرورى است. همچنين روند خوردگى از دو مرحله شروع خوردگى و گسترش خوردگى تشكيل مى‏شود. براساس تحقيقات انجام شده نفوذ اكسيژن در مرحله گسترش خوردگى آرماتور در بتن اهميت دارد.

غير قابل نفوذ بودن بتن همچنين در رابطه با آب بندي مخازن مايعات و گازها، راکتورهاي اتمي و مخازن فاضلاب و تصفيه گاز مورد توجه مي باشد و الزامات معمول آن است که بتن بايد از نفوذ هوا تحت فشار داخلي معيني جلوگيري نمايد. همچنين نفوذ گاز در بتن با مسائل فشار هيدرواستاتيکي و داخل سدها نيز مورد توجه مي باشد. از طرف ديگر اندازه گيري ضريب نفوذپذيري بتن در برابر گاز نيز مزايايي دارد که از جمله اين موارد مي توان به سريع بودن انجام آزمايش و عدم تغيير شرايط آزمونه در زمان انجام آزمايش اشاره نمود. 

نفوذ پذيرى يك ويژگى ريز ساختارى بتن است كه ميزان قابليت بتن را براى عبور سيالى با ويسكوزيته مشخص تحت گراديان فشار نشان مى‏دهد.

اندازه‏گيرى ضريب نفوذ پذيرى بتن در برابر آب از سالها پيش در كشورمان متداول بوده است و خصوصاً در پروژه‏هاى سد سازى مورد كاربرد قرار گرفته است. در عين حال در ساختمانهاى معمول، بتن سطحى كه حفاظت آرماتورها را بر عهده دارد در معرض نفوذ اكسيژن، گاز كربنيك و آب قرار دارد. عملاً انجام آزمايش نفوذ پذيرى با گاز اكسيژن از دو سيال ديگر ساده‏تر و قابل تكرارتر است و اين گاز واكنشى هم با محيط بتن نخواهد داد.

چنانچه مقادير محاسبه شده براى ضرائب نفوذ پذيرى آب و گاز بر حسب m2 ضريب نفوذ پذيرى واقعى بتن بود بايد اين مقادير يكسان باشند ولى عملاً ضريب نفوذ پذيرى در برابر گاز بزرگتر است و براى بتن‏هاى با ضريب نفوذ پذيرى كم اين اختلاف زيادتر است.

اختلاف بين ضرائب نفوذ پذيرى بتن در برابر گاز و آب را مى‏توان به موارد زير نسبت داد:

-1 فعل و انفعال شيميايى آب با سيمان موجب دوباره هيدراته شدن ذرات سيمان هيدراته نشده مى‏شود و انحلال، ته نشينى و جابجائى ذرات ريز و جذب آب در تخلخل‏هاى كوچك ماتريس سيمان موجب كاهش نفوذ پذيرى مى‏گردد.

-2 اثرklinkenberg  و يا تئورى لغزش گازها، براساس اين تئورى گاز نزديك به ديواره موئينه يك سرعت حدى دارد و بنابراين كميت جريان گاز از طريق موئينه‏ها بيش از مقدارى است كه با قانون Poiseuille پيش بينى شده است. همچنين اين اثر زمانى پديد مى‏آيد كه مسير آزاد در مولـكولهاى گـاز نسبت به قطر منافذ موئينه به قدر كافى بزرگ باشد. ميزان اثر Klinkenberg به توزيع اندازه تخلخل‏ها و مقدار متوسط فشار آزمايشى دارد. اين اثر وقتى كه فشار آزمايش زياد باشد كمتر مى‏شود. البته اين اثر تا حدود كمى اختلاف بين دو ضريب نفوذ پذيرى را توجيه مى‏كند.

در اندازه‏گيرى ضريب نفوذ پذيرى ذاتى مصالح، مقادير بدست آمده براساس آزمايش با آب به نحو بهترى ريز ساختار بتن را نشان مى‏دهد. براى اندازه‏گيرى ضريب نفوذ پذيرى بتن در برابر گاز كه به مقادير ضريب نفوذ پذيرى ذاتى نزديكتر باشد بايد از فشارهاى زياد استفاده كرد. در شكل زير رابطه بين ضرائب نفوذپذيرى نشان داده شده  است.

 

جهت دانلود مقاله برروی پرداخت آنلاین کلیک نمایید

تعداد صفحاتنوع فایلقیمت
46WORD1500 تومان

برچسب ها: , , , , , ,

مطالب مرتبط

2,000 تومان 30 صفحه

دانلود تحقیق دوام بتن

2,500 تومان WORD : 19 PDF : 30 صفحه

مقاله ترک بتن و ترمیم آن

ارسال نظر شما

• پر کردن تمامی موارد الزامیست

• ایمیل شما فقط برای مدیر سایت نمایش داده خواهد شد